Derde oogstjaar. Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1800 flessen geproduceerd!
Liu van Castello dei Rampolla is een krachtige blend met focus op de Merlot. Topjaar 2019 levert een ronduit schitterende wijn op!
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch! Krachtpatser van formaat!
Tweede oogstjaar. Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1300 flessen geproduceerd!!!
Eigenwijze Barolo van Alessandria Crissante. Vol in fruit en voorkomen, breed, zacht en erg lang in afdronk.
Een prachtige vintage met een fijne pareling.
Voortreffelijke hoog gewaardeerde rode volle, zachte, Amarone met een heerlijk lange afdronk. Deze Amarone kan je, qua kwaliteit, vergelijken met de beste uit de regio!
Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1300 flessen geproduceerd!!!
Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1745 flessen geproduceerd!
Een absolute topchampagne! De originele brut van Ruinart.
Sammarco van Castello dei Rampolla is een krachtige blend met focus op de Cabernet Sauvignon. Topjaar 2016 levert een ronduit schitterende wijn op!
Riesling van Erste Lagen Ried Heiligenstein, de topcuvee van Weingut Hirsch!
Karaktervolle rode wijn met jeugdige textuur, rijpe tannines, fijne kruiding en zachte en lange afdronk. De moeite!
Dit is de eerste witte wijn, gemaakt door Henri Lurton van het ondertussen befaamde domein Château Brane Cantenac te Margaux.
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Karaktervolle rode wijn met kruidige textuur, rijpe tannines en fijne bitters, velours mondgevoel en zachte en lange afdronk. De moeite!
Wijnen uit de Eisele-wijngaard zijn bekend omwille van hun diepte en balans. Een kenmerk waar je je ook bij deze Sauvignon Blanc mag aan verwachten.
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Knappe aparte cuvee van Spottswoode. Lyndenhurst bestaat voornamelijk uit Cabernet Sauvignon uit Napa Valley. Kracht & elegantie in een fles!
De keuze van wijn bij gevogelte hangt natuurlijk af van de soort en bereidingswijze. Ook de kruiding en bijgerechten zijn belangrijk.
Voor eendenborst kan u het best kiezen voor een volle, gerijpte, rode wijn. Diezelfde eend bereid met een sinaasappelsaus wordt beter geserveerd met een frisse, rode wijn met voldoende zuurtjes.
Een gebraden kippetje smaakt uitstekend gecombineerd met een lichte, rode wijn. Een Pinot Noir uit de Bourgognestreek, bijvoorbeeld.
Kip met een saus op basis van room is op zijn best met een lichte oxidatieve, witte wijn. Chardonnay is daar het perfecte voorbeeld van.