Een absolute topchampagne! De originele brut van Ruinart.
Karaktervolle rode wijn met jeugdige textuur, rijpe tannines, fijne kruiding en zachte en lange afdronk. De moeite!
Karaktervolle rode wijn met kruidige textuur, rijpe tannines en fijne bitters, velours mondgevoel en zachte en lange afdronk. De moeite!
Een champagne met een frisse smaak en fruitige toetsen, dat is deze Ruinart Brut...
Wijnen uit de Eisele-wijngaard zijn bekend omwille van hun diepte en balans. Een kenmerk waar je je ook bij deze Sauvignon Blanc mag aan verwachten.
Bij deze champagne primeren geuren van silex, gezoete rozijnen en noten. Na enige beluchting vluchten geuren van zoete kruiden en mokka het glas uit.
Door de vinificatie en rijping in eiken vaten krijgt deze champagne een rijke en fruitige smaak met bite en sappigheid.
De keuze van wijn bij gevogelte hangt natuurlijk af van de soort en bereidingswijze. Ook de kruiding en bijgerechten zijn belangrijk.
Voor eendenborst kan u het best kiezen voor een volle, gerijpte, rode wijn. Diezelfde eend bereid met een sinaasappelsaus wordt beter geserveerd met een frisse, rode wijn met voldoende zuurtjes.
Een gebraden kippetje smaakt uitstekend gecombineerd met een lichte, rode wijn. Een Pinot Noir uit de Bourgognestreek, bijvoorbeeld.
Kip met een saus op basis van room is op zijn best met een lichte oxidatieve, witte wijn. Chardonnay is daar het perfecte voorbeeld van.