Geniet van de vlotte, sappige stijl van deze Hirschvergnügen. Grüner Veltliner op z'n best!
Schitterende wijn uit de nog veel te weinig bekende regio Montecucco in Toscane. In deze regio gelegen tussen Montalcino en de Toscaanse kust is de Sangiovese Grosso ontstaan, de variëteit
waardoor de Brunello de Montalcino z’n bekendheid heeft gekregen!
Mooie expressie van Syrah, gekenmerkt door typische aroma's van zwart fruit. Medium-bodied met een verfrissend, strak mondgevoel. De finale is bijzonder verrassend door kruidige toetsen.
Een gebalanceerde allemansvriend met frisse toetsen van citrus en noten.
Een zeer zachte Sangiovese met een klein percentage Cabernet Sauvignon. Wat een mooie elegantie en souplesse voor een Chianti!
Eindelijk een "kleine" Ribera del Duero met een fijn en toegankelijk profiel.
Zachte rode wijn met een wat aardser, kruidig en mineralig karakter. Vlotte drinker, erg lekker voor de liefhebber van jonge rode Bourgondiërs.
Een echte topper van formaat! Deze wijn heeft zijn Tre Bicchieri in Gambero Rosso, de Italiaanse Wijnbijbel, zeker verdiend. De geur van wilde bloemen, appeltjes en exotisch fruit vertaalt zich in een pittige, volle smaak die heerlijk nazindert...
Deze Grand Ardèche is een selectie van de allerbeste Chardonnay-druiven die rijpten op nieuwe eikenhouten vaten van Louis Latours eigen tonnenmakerij.
Deze witte wijn spreekt tot de verbeelding met zijn speelse, maar volle aroma's. Aromatisch met een lichtkruidige finish en een licht ziltige toets in de nasmaak.
Witte wijn die opvalt door het uitgesproken mediterrane karakter. Gemaakt van de inheemse druivensoort Moll in het Spaanse Mallorca (Binnisalem regio).
Klassieke jaarlijkse uitgave van de Barbera d'Alba druiven van Massolino, afkomstig van de jongere wijnstokken.
Elegante en kruidige rode wijn, gemaakt door Domaine La Florane uit de Franse Côtes du Rhône.
Belgische rode wijn uit de regio van Samber en Maas in Wallonië.
Zachte rode wijn met een wat aardser, kruidig en mineralig karakter. Vlotte drinker, erg lekker voor de liefhebber van jonge rode Bourgondiërs. De druiven voor deze wijn komen van een perceel genaamd Asselheim.
Schitterende Riesling afkomstig van een aparte, zeer expressieve terroir.
Houtgerijpte Chenin Blanc uit Zuid Afrika, gevinifieerd van zeer oude bushvines, aangeplant in 1985.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif.
Rode wijn die opvalt door het uitgesproken mediterrane karakter. Gemaakt van de inheemse druivensoort Mantonegro in het Spaanse Mallorca (Binnisalem regio).
Elegante en uitgesproken witte wijn van de hand van Domaine La Florane uit de Côtes du Rhône te Frankrijk.
Witte wijn uit Languedoc Roussillon die wordt bekomen door het toepassen van regeneratieve landbouw, wat voor pure en expressieve terroirgedreven wijnen zorgt.
50 jaar oude wijnstokken zorgen voor een prachtige kwaliteit! 3 Bicchieri 2023 Gambero Rosso!
De wijngaard Grand Poujeaux, van ongeveer 30ha, is gelegen op het plateau van Moulis. Hier worden de beste Moulis wijnen geproduceerd.
De keuze van wijn bij gevogelte hangt natuurlijk af van de soort en bereidingswijze. Ook de kruiding en bijgerechten zijn belangrijk.
Voor eendenborst kan u het best kiezen voor een volle, gerijpte, rode wijn. Diezelfde eend bereid met een sinaasappelsaus wordt beter geserveerd met een frisse, rode wijn met voldoende zuurtjes.
Een gebraden kippetje smaakt uitstekend gecombineerd met een lichte, rode wijn. Een Pinot Noir uit de Bourgognestreek, bijvoorbeeld.
Kip met een saus op basis van room is op zijn best met een lichte oxidatieve, witte wijn. Chardonnay is daar het perfecte voorbeeld van.