Klassieke jaarlijkse uitgave van de Nebbiolo druiven van wijnmaker Massolino, afkomstig van de jongere wijnstokken uit Langhe, te Piëmonte.
Dieprode wijn vol donker fruit met een fijne tanninestructuur en een goede houtlagering, zachte afdronk.
Rode wijn uit het Australische Maclaren Vale. Afkomstig van oude "wilde" wijnstokken van de Grenache en Carignan ranken die "droog" worden opgevoed.
Afkomstig van verschillende wijngaarden gelegen in Napa Valley. Representeert het klassieke karakter van Californië.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch!
Schitterende Pouilly-Fuissé van de hand van de gepassioneerde familie Barraud in de Franse Bourgogne.
Een top reserva wijn (18 maanden houtrijping) van Bodega Inurrieta met veel fruit, rijp, zacht, evenwichtig en met een perfect geïntegreerd, maar duidelijke houttoets.
Biodynamisch geproduceerde rode wijn uit Montagne Saint-Emilion, Bordeaux. Merlot en Cabernet Sauvignon, met de hand ontsteelt, waarvan 30% hele trossen. Volle en rijpe stijl, bosfruit en kruidigheid.
Onvoorstelbaar, typeert het best wat wij het laatste jaar hebben geproefd uit de Languedoc-Roussillon.
Geweldige, biologische Riserva van Gagliole. Krachtig, maar soepel rood fruit in balans met een langere invloed van de houten vaten.
Klassieke Sauvignon Blanc uit de Californische Napa Valley. Een fermentatie op zowel Franse eik, roestvrij staal, amfora's en betonnen cuvées levert een verrassend resultaat op. Geuren van citrus en steenfruit verleiden tot een eerste unieke slok...
Nieuwer project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Nieuwer project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Eén van de nog (te) weinig ontdekte parels uit Péssac-Leognan. Sensueel zachte wijn, superelegant maar ook zeer intens! Pareltje!
Wijnmaker Tegan Passalacqua beheert en bezit deze wijngaard. De wijnranken van 1915 gedijen prima op de bodem van selenica.
Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Dit gecertificeerd bio-domein heeft een bijzondere kalkbodem. Dat levert bijzondere wijnen op met minerale en florale toetsen.
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Eerste oogstjaar. Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1330 flessen geproduceerd!!!
Topcuvée van de Barbera-druif. Lage produktie van een perceel zeer oude ranken. Paarsrode kleur, explosie van vers rood en zwart fruit, romige afdronk.
De keuze van wijn bij gevogelte hangt natuurlijk af van de soort en bereidingswijze. Ook de kruiding en bijgerechten zijn belangrijk.
Voor eendenborst kan u het best kiezen voor een volle, gerijpte, rode wijn. Diezelfde eend bereid met een sinaasappelsaus wordt beter geserveerd met een frisse, rode wijn met voldoende zuurtjes.
Een gebraden kippetje smaakt uitstekend gecombineerd met een lichte, rode wijn. Een Pinot Noir uit de Bourgognestreek, bijvoorbeeld.
Kip met een saus op basis van room is op zijn best met een lichte oxidatieve, witte wijn. Chardonnay is daar het perfecte voorbeeld van.