loading
Sorteren op
Nothing found

Bas-Armagnac


Armagnac wordt op een iets andere methode bereid dan Cognac. Armagnac wordt slechts één keer gedistilleerd, terwijl cognac twee maal en bij een lagere temperatuur gedistilleerd wordt. Beide worden gedistilleerd in een distillatieketel. In elk gebied zijn er natuurlijk eigen regels en andere tradities. Na het stoken heeft cognac een alcoholpercentage van 70%. Bij Armagnac varieert dit naargelang de distillatiemethode. Dat betekent dat Armagnac een groter waterdeel heeft waarin zich de geur- en smaakstoffen bevinden. Invloeden van terroir, druif etc. zijn daardoor in Armagnac dus groter. Beide worden gerijpt op eikenhouten vaten. Ook de druiven voor het maken van Armagnac zijn dezelfde als die voor cognac. De bereiding wordt gecontroleerd door Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac (BNIA). De Armagnacstreek is onderverdeeld in Bas-Armagnac Armagnac-Ténarèze Haut-Armagnac en ligt verspreid over drie departementen de Gers, Lot-et-Garonne en de Landes alleen in dit gebied geoogste druiven mogen worden gedistilleerd tot armagnac. Dit gebied valt samen met de Côtes de Gascogne. De gehele AOC bestaat uit wijngaarden met een gezamenlijke omvang van 15.000 hectare.

Het Van Eccelpoel team is blij met jouw bezoek! Omdat we enkel voor de beste kwaliteit en service gaan, gebruikt deze site calorievrije cookies. In kleine bestandjes bewaren we jouw voorkeuren. Het helpt ons om jouw (gebruiks)ervaring met onze webshop te perfectioneren. Genoeg cookies? Verwijder ze van jouw browser! Manage cookies
← Keer terug naar de backoffice    • Méér dan 60 jaar ervaring • Kwalitatieve wijnen en spirits • 90% eigen import • Gratis verzending vanaf €300 • Vrijblijvende degustaties in onze wijnkelder • Verbergen