Wijnmaker Tegan Passalacqua beheert en bezit deze wijngaard. De wijnranken van 1915 gedijen prima op de bodem van selenica.
De wijngaard Grand Poujeaux, van ongeveer 30ha, is gelegen op het plateau van Moulis. Hier worden de beste Moulis wijnen geproduceerd.
Voortreffelijke hoog gewaardeerde rode volle, zachte, Amarone met een heerlijk lange afdronk. Deze Amarone kan je, qua kwaliteit, vergelijken met de beste uit de regio!
Sammarco van Castello dei Rampolla is een krachtige blend met focus op de Cabernet Sauvignon. Topjaar 2016 levert een ronduit schitterende wijn op!
Deze rode wijn is geselecteerd op zijn toegankelijk en volfruitig elegant karakter. Côtes du Rhône die zeer drinkbaar is en mooi presenteert aan tafel.
Nieuwer project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Knappe, toegankelijke, maar kruidige rode wijn uit Costières de Nîmes in Languedoc Roussillon, ten zuiden van Frankrijk.
Intense rode wijn met veel rood fruit en besjes. Alessandria maakt er een kunstje van.
Intense rode wijn met veel rood fruit en besjes. Alessandria maakt er een kunstje van.
Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Een top reserva wijn (18 maanden houtrijping) van Bodega Inurrieta met veel fruit, rijp, zacht, evenwichtig en met een perfect geïntegreerd, maar duidelijke houttoets.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif.
Eerste oogstjaar. Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1330 flessen geproduceerd!!!
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Karaktervolle rode wijn met kruidige textuur, rijpe tannines en fijne bitters, velours mondgevoel en zachte en lange afdronk. De moeite!
Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1745 flessen geproduceerd!
Colore is de mees exclusieve wijn van Bibi Graetz, gemaakt met druiven van zeer oude Sangiovese stokken. Een ware reflectie van de oeroude stijl van Toscane.
Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch!
Derde oogstjaar. Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1800 flessen geproduceerd!
Dieprode wijn vol donker fruit met een fijne tanninestructuur en een goede houtlagering, zachte afdronk.
Nieuwer project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Wijn en rundvlees zijn een perfecte match. Al moeten we met een aantal zaken rekening houden. De perfecte combinatie met rundvlees hangt af van een aantal zaken:
– Welk stuk vlees wordt gebruikt in een gerecht
– Welke kruiden/specerijen komen voor
– Wat is de bereidingswijze van het vlees?
Komt in het voorgerecht rundvlees voor, ga dan voor een witte wijn of rosé. Biefstuk gaat uitstekend samen met een lekkere Bordeaux, Médoc of Saint-Estephe. Staat er entrecôte op het menu? Combineer deze dan met een Pomerol of Cabernet Sauvignon.