Karaktervolle rode wijn met jeugdige textuur, rijpe tannines, fijne kruiding en zachte en lange afdronk. De moeite!
Een echte voltreffer met de zwoele verleider, de primitivo (druif) uit Puglia, Italië! Nu ook in Bag in Box!
100% Syrah à la Chave. Een heerlijkheid uit de Noordelijke Rhône.
Deze Amarone is een absolute topwijn. Wat een elegantie.... Sappig, nobel en complex!
Sprekende rode wijn, passe partout voor de zintuigen! Mooi rood fruit, passende zuurtjes en aangename afdronk!
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Afkomstig van verschillende wijngaarden gelegen in Napa Valley. Representeert het klassieke karakter van Californië.
Dit gecertificeerd bio-domein heeft een bijzondere kalkbodem. Dat levert bijzondere wijnen op met minerale en florale toetsen.
Eerste oogstjaar. Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1330 flessen geproduceerd!!!
Heerlijk sappige & krachtige rode wijn uit het Spaanse Zamora. Deze minder gekende regio ligt vlak naast Ribeira del Duero en deel zelfs dezelfde rivier.
Colore is de mees exclusieve wijn van Bibi Graetz, gemaakt met druiven van zeer oude Sangiovese stokken. Een ware reflectie van de oeroude stijl van Toscane.
Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
De wijngaard Grand Poujeaux, van ongeveer 30ha, is gelegen op het plateau van Moulis. Hier worden de beste Moulis wijnen geproduceerd.
Wijnmaker Tegan Passalacqua beheert en bezit deze wijngaard. De wijnranken van 1915 gedijen prima op de bodem van selenica.
Knappe aparte cuvee van Spottswoode. Lyndenhurst bestaat voornamelijk uit Cabernet Sauvignon uit Napa Valley. Kracht & elegantie in een fles!
Biodynamisch geproduceerde rode wijn uit Montagne Saint-Emilion, Bordeaux. Merlot en Cabernet Sauvignon, met de hand ontsteelt, waarvan 30% hele trossen. Volle en rijpe stijl, bosfruit en kruidigheid.
Sammarco van Castello dei Rampolla is een krachtige blend met focus op de Cabernet Sauvignon. Topjaar 2016 levert een ronduit schitterende wijn op!
Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Deze rode wijn is geselecteerd op zijn toegankelijk en volfruitig elegant karakter. Côtes du Rhône die zeer drinkbaar is en mooi presenteert aan tafel.
Nieuwer project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch!
Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1300 flessen geproduceerd!!!
Wijn en rundvlees zijn een perfecte match. Al moeten we met een aantal zaken rekening houden. De perfecte combinatie met rundvlees hangt af van een aantal zaken:
– Welk stuk vlees wordt gebruikt in een gerecht
– Welke kruiden/specerijen komen voor
– Wat is de bereidingswijze van het vlees?
Komt in het voorgerecht rundvlees voor, ga dan voor een witte wijn of rosé. Biefstuk gaat uitstekend samen met een lekkere Bordeaux, Médoc of Saint-Estephe. Staat er entrecôte op het menu? Combineer deze dan met een Pomerol of Cabernet Sauvignon.