Schitterende wijn uit de nog veel te weinig bekende regio Montecucco in Toscane. In deze regio gelegen tussen Montalcino en de Toscaanse kust is de Sangiovese Grosso ontstaan, de variëteit
waardoor de Brunello de Montalcino z’n bekendheid heeft gekregen!
Italiaanse verleider met een diepzwarte kleur en een zonnig, rijp boeket waarin Mediterrane indrukken floreren. Rijke wijn die schittert bij pasta’s, kazen en gegrild wit of rood vlees!
Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Nieuw project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Een unieke samenwerking tussen Domaine Lafage en Van Eccelpoel!
Dit is een echte klassewijn van de hand van top wijnmaker Marc Lafage. Een zoet bouquet van bosbessen, bramen en peper. Zeer vol en rijp met een zachte afdronk. Voor ons is dit een absoluut topjaar.
Een top crianza wijn (12 maanden houtrijping) van Bodega Inurrieta met veel fruit, rijp, zacht, evenwichtig en met een perfect geïntegreerde houttoets.
Fruitige Priorat die heerlijk is bij een stukje rood vlees of wildgerecht!
Eindelijk een "kleine" Ribera del Duero met een fijn en toegankelijk profiel.
Zachte en harmonieuze wijn met een goede focus op drinkbaarheid. Speels en tegelijkertijd karaktervol!
Deze zachte, sappige en kruidige rode wijn uit de Uco Vally, Mendoza, Argentinië kan menig feestje opluisteren. Verleidelijk en toegankelijk van begin tot einde!
Eerste oogstjaar. Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1330 flessen geproduceerd!!!
Een wijn die zowel wijnen uit het naburige Rioja als uit Bordeaux laat blozen. Prijstechnisch sublieme wijn!
Deze wijn wordt geassembleerd door onze eigen sommeliers! Aroma's van zoet, rood fruit en donkere bessen. Zeer ronde en zachte blend van Merlot en Cabernet Sauvignon. Een vlotte doordrinker die perfect aan tafel past!
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif.
Derde oogstjaar. Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1800 flessen geproduceerd!
Voortreffelijke hoog gewaardeerde rode volle, zachte, Amarone met een heerlijk lange afdronk. Deze Amarone kan je, qua kwaliteit, vergelijken met de beste uit de regio!
Dit gecertificeerd bio-domein heeft een bijzondere kalkbodem. Dat levert bijzondere wijnen op met minerale en florale toetsen.
Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1300 flessen geproduceerd!!!
De wijngaard Grand Poujeaux, van ongeveer 30ha, is gelegen op het plateau van Moulis. Hier worden de beste Moulis wijnen geproduceerd.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch! Krachtpatser van formaat!
Afkomstig van verschillende wijngaarden gelegen in Napa Valley. Representeert het klassieke karakter van Californië.
Tweede oogstjaar. Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1300 flessen geproduceerd!!!
Wijn en rundvlees zijn een perfecte match. Al moeten we met een aantal zaken rekening houden. De perfecte combinatie met rundvlees hangt af van een aantal zaken:
– Welk stuk vlees wordt gebruikt in een gerecht
– Welke kruiden/specerijen komen voor
– Wat is de bereidingswijze van het vlees?
Komt in het voorgerecht rundvlees voor, ga dan voor een witte wijn of rosé. Biefstuk gaat uitstekend samen met een lekkere Bordeaux, Médoc of Saint-Estephe. Staat er entrecôte op het menu? Combineer deze dan met een Pomerol of Cabernet Sauvignon.