Italiaanse verleider met een diepzwarte kleur en een zonnig, rijp boeket waarin Mediterrane indrukken floreren. Rijke wijn die schittert bij pasta’s, kazen en gegrild wit of rood vlees!
Deze zachte, sappige en kruidige rode wijn uit de Uco Vally, Mendoza, Argentinië kan menig feestje opluisteren. Verleidelijk en toegankelijk van begin tot einde!
Voortreffelijke hoog gewaardeerde rode volle, zachte, Amarone met een heerlijk lange afdronk. Deze Amarone kan je, qua kwaliteit, vergelijken met de beste uit de regio!
Nieuw project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Deze blend bevat 60% Sangiovese, 15% Sagrantino en 25% Syrah en rijpte zo’n 18 maanden op Franse barriques. Terechte winnaar van Tre Bicchierre Gambero Rosso.
Dit is waarschijnlijk de allerbeste Nebbiolo prijs/kwaliteit op de markt! Ontdek z'n aroma's van teer, leder, rozen, kruiden en rood fruit. Deze schitterende wijn moet gedronken worden bij stevige vleesschotels.
Schitterende wijn uit de nog veel te weinig bekende regio Montecucco in Toscane.
In deze regio gelegen tussen Montalcino en de Toscaanse kust is de Sangiovese Grosso ontstaan, de variëteit
waardoor de Brunello de Montalcino z’n bekendheid heeft gekrege
Deze wijn wordt geassembleerd door onze eigen sommeliers! Aroma's van zoet, rood fruit en donkere bessen. Zeer ronde en zachte blend van Merlot en Cabernet Sauvignon. Een vlotte doordrinker die perfect aan tafel past!
Een wijn die zowel wijnen uit het naburige Rioja als uit Bordeaux laat blozen. Prijstechnisch sublieme wijn!
De wijngaard Grand Poujeaux, van ongeveer 30ha, is gelegen op het plateau van Moulis. Hier worden de beste Moulis wijnen geproduceerd.
Tweede oogstjaar. Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1745 flessen geproduceerd!
Stokoude Garnacha gevinifieerd in een desolaat wijnlandschap vlakbij Zaragoza. . Een uitstekende wijn voor bij krachtige gerechten zoals gegrild vlees en sterke kazen.
Voortreffelijke hoog gewaardeerde rode volle, zachte, Amarone met een heerlijk lange afdronk. Deze Amarone kan je, qua kwaliteit, vergelijken met de beste uit de regio!
Een echte voltreffer met de zwoele verleider, de primitivo (druif) uit Puglia, Italië! Nu ook in Bag in Box!
Eén van de nog (te) weinig ontdekte parels uit Péssac-Leognan. Sensueel zachte wijn, superelegant maar ook zeer intens! Pareltje!
Een mix van Syrah en Grenache houden elkaar in de balans bij deze 'Mon Coeur'. Verwacht je aan een vrij krachtige neus gevolgd door aroma's van kersen, pepers en viooltjes.
Lengte, dichtheid en structuur zijn allemaal aanwezig in deze wijn...!
Rivaal voor heel veel bekende kastelen in Médoc. Echt superbe gevinifieerd!! Ontdekking Van Eccelpoel.
Mooie expressie van Syrah, gekenmerkt door typische aroma's van zwart fruit. Medium-bodied met een verfrissend, strak mondgevoel. De finale is bijzonder verrassend door kruidige toetsen.
Wijn en rundvlees zijn een perfecte match. Al moeten we met een aantal zaken rekening houden. De perfecte combinatie met rundvlees hangt af van een aantal zaken:
– Welk stuk vlees wordt gebruikt in een gerecht
– Welke kruiden/specerijen komen voor
– Wat is de bereidingswijze van het vlees?
Komt in het voorgerecht rundvlees voor, ga dan voor een witte wijn of rosé. Biefstuk gaat uitstekend samen met een lekkere Bordeaux, Médoc of Saint-Estephe. Staat er entrecôte op het menu? Combineer deze dan met een Pomerol of Cabernet Sauvignon.