loading
Valuta: € EUR 
Sorteer op
Domaine Lafage, Muscat de Rivesaltes 'Grain de Vignes', '15

Deze Muscat vangt lente en zomer in een fles! Gekenmerkt door veel finesse en de frisheid van appelsienbloesems en citrusfruit. Een aanwinst bij fruit(taart) en schimmelkazen!

€11,80
Domaine Lafage, Maury, Langedoc-Roussillon, '16

Heerlijke zoete wijn met intense aroma's van donker fruit, cacao en kruiden. Heerlijk gekonfijte aanzet met een heerlijke sappige afdronk. Vermoeit totaal niet. Heerlijk zo of bij chocolade-desserten.

€12,18
Fondillon, Gran Reserva, '64, Bodegas Brotons

Fondillon is een zoete wijn. Hij heeft een amberkleur, een hemels boeket van caramel, zoet fruit en peperkoek en een zachte, zalvende, lichtzoete smaak. Fondillon is ideaal bij paté, desserten op basis van noten en/of frangipane.

€21,45
Château Coutet, Sauternes, '10

Een heerlijke dessertwijn waarbij zoet en zuur elkaar mooi in balans houden. Fris en pittig in de afdronk met smaken van honing en fruit. Zeer liquoreus!

€62,00
Château Rieussec, Sauternes, '10

Een mooie gele kleur in het glas wordt bijgestaan met de geur van bloemen en vanille. In de mond veel zoetheid en vers rijp fruit. Een aanrader bij desserts of een kaasplank!

€65,00
Château Rieussec, Sauternes, '09

Een wijn met een geweldige concentratie en complexiteit. Aroma's van ananas, honing en abrikoos vertalen zich in een lichtvoetige wijn ondanks zijn hoger alcoholpercentage (14%). Heerlijk bij dessert!

€68,00
Château Climens, Sauternes, '10

Goudkleurig, vol van smaak en aroma's van peer, rijpe perzik en ananas in de neus. Een ideale afsluiter...

€91,75
Château Climens, Sauternes, '09

De 'Lord of Barsac' is een meesterlijk verfijnde wijn. In de neus verleiden aroma's van abrikoos en peer oranjebloesem. In de mond mineralen, honingzoet fruit, specerijen en zeezout. Een topper om de avond mee af te sluiten!

€108,80
Filter op prijs
Prijs:
0
-
150
filter

Desserts


Dessertwijnen staan erom bekend zoet te zijn. Niet elk dessert past bij elke dessertwijn. Desserten met ijs of chocolade staan erom bekend moeilijk combineerbaar te zijn met wijn. Ijs verlamt als het ware de smaakpapillen en de smaak van chocolade is zo krachtig, dat er maar weinig wijnen bij passen.

In chocolade zijn natuurlijk verschillende soorten, net als bij wijn. Bij melkchocolade past een goede Muscat. Bij bittere, donkere chocolade raden wij een Amarone aan! Dat is een droge, rode wijn uit Veneto, Italië. 

Voor desserts met vers fruit, kan u voor een zoete, mousserende wijn gaan. Aangezien fruit veel zuren bevat, kan wijn erbij metaalachtig smaken.

Filteren land
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »