Deze 12de editie kreeg na een voorrijping op Bourbon- en Anker vaten, een dubbele maturatie van 3 jaar op Calvadosvaten, doordrenkt met de essentie van Normandië. Dit resulteerde in een florale en fruitig whisky. In de neus ontdek je tropische zoetheid van ananas, mango en sinaasappelschil, verweven met lentebloesems en een vleugje kokos. In de smaak ontvouwt zich een halfdroog karakter van appelcider, aangevuld met toetsen van walnoten en het zachte, huiselijke gevoel van een peren-frangipanetaart.
De naam van deze whisky verwijst naar het dorpje Giverny, waar Monet de iconische appelbloesems schilderde. Diezelfde appelbloesems vormen ook een subtiele knipoog naar de Calvadosregio, waar de vaten vandaan komen waarin de whisky zijn dubbele maturatie kreeg.
De rijke aroma’s van appel en florale frisheid die tijdens die rijping vrijkwamen, weerspiegelen zich niet alleen in het smaakprofiel, maar ook in de zachtroze kleur van het etui en het etiket — een elegant eerbetoon aan het landschap van Normandië dat deze whisky mee vorm gaf.