Italiaanse verleider met een diepzwarte kleur en een zonnig, rijp boeket waarin Mediterrane indrukken floreren. Rijke wijn die schittert bij pasta’s, kazen en gegrild wit of rood vlees!
Een rode, uitbundige wijn uit Alentejano, één van de meest trendy wijnregio's in Portugal.
Quinta da Crasto is een familiaal topdomein uit de Douro-vallei, bekend voor hun portwijnen maar zeker en vast ook voor hun droge wijnen. Met deze Altitude 430 wilden ze een andere benadering voor rode Douro-wijn: finesse, complexiteit, fraîcheur, elegant
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch! Krachtpatser van formaat!
Een top crianza wijn (12 maanden houtrijping) van Bodega Inurrieta met veel fruit, rijp, zacht, evenwichtig en met een perfect geïntegreerde houttoets.
Deze wijn wordt geassembleerd door onze eigen sommeliers! Aroma's van zoet, rood fruit en donkere bessen. Zeer ronde en zachte, vlotte doordrinker die perfect aan tafel past!
Eigenwijze Barolo van Alessandria Crissante. Vol in fruit en voorkomen, breed, zacht en erg lang in afdronk.
Geweldige, biologische Riserva van Gagliole. Krachtig, maar soepel rood fruit in balans met een langere invloed van de houten vaten.
Schitterende wijn uit de nog veel te weinig bekende regio Montecucco in Toscane. In deze regio gelegen tussen Montalcino en de Toscaanse kust is de Sangiovese Grosso ontstaan, de variëteit
waardoor de Brunello de Montalcino z’n bekendheid heeft gekregen!
Een unieke samenwerking tussen Domaine Lafage en Van Eccelpoel!
Een top reserva wijn (18 maanden houtrijping) van Bodega Inurrieta met veel fruit, rijp, zacht, evenwichtig en met een perfect geïntegreerd, maar duidelijke houttoets.
Eindelijk een "kleine" Ribera del Duero met een fijn en toegankelijk profiel.
Dit is waarschijnlijk de allerbeste Nebbiolo prijs/kwaliteit op de markt! Ontdek z'n aroma's van teer, leder, rozen, kruiden en rood fruit. Deze schitterende wijn moet gedronken worden bij stevige vleesschotels.
Knappe, toegankelijke, maar kruidige rode wijn uit Costières de Nîmes in Languedoc Roussillon, ten zuiden van Frankrijk.
Derde oogstjaar. Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1800 flessen geproduceerd!
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Aroma's van zwarte bessen en frambozen transformeren in een goed gestructureerde wijn na een eerste slok.
Ronde, volle rode wijn van de Mecia druif uit Bierzo (Spanje). Mooie toegankelijke stijl met veel rood fruit en een breed, zacht karakter. 92/100 PARKER
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif.
Elegante en kruidige rode wijn, gemaakt door Domaine La Florane uit de Franse Côtes du Rhône.
Mooie expressie van Syrah, gekenmerkt door typische aroma's van zwart fruit. Medium-bodied met een verfrissend, strak mondgevoel. De finale is bijzonder verrassend door kruidige toetsen.
Tweede oogstjaar. Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1300 flessen geproduceerd!!!
Wijn en rundvlees zijn een perfecte match. Al moeten we met een aantal zaken rekening houden. De perfecte combinatie met rundvlees hangt af van een aantal zaken:
– Welk stuk vlees wordt gebruikt in een gerecht
– Welke kruiden/specerijen komen voor
– Wat is de bereidingswijze van het vlees?
Komt in het voorgerecht rundvlees voor, ga dan voor een witte wijn of rosé. Biefstuk gaat uitstekend samen met een lekkere Bordeaux, Médoc of Saint-Estephe. Staat er entrecôte op het menu? Combineer deze dan met een Pomerol of Cabernet Sauvignon.