Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Een echte voltreffer met de nieuwe primitive (druif) uit Puglia, Italië!
Een top crianza wijn (12 maanden houtrijping) van Bodega Inurrieta met veel fruit, rijp, zacht, evenwichtig en met een perfect geïntegreerde houttoets.
Prijs/kwaliteit één van onze voltreffers uit het gamma. Jong maar al erg lekker. Probeer hem ook ééns na 2 à 3 jaartjes rijpen. Een 'wow'-wijn!!!
Quinta da Crasto is een familiaal topdomein uit de Douro-vallei, bekend voor hun portwijnen maar zeker en vast ook voor hun droge wijnen. Met deze Altitude 430 wilden ze een andere benadering voor rode Douro-wijn: finesse, complexiteit, fraîcheur, elegant
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch! Krachtpatser van formaat!
Schitterende wijn uit de nog veel te weinig bekende regio Montecucco in Toscane. In deze regio gelegen tussen Montalcino en de Toscaanse kust is de Sangiovese Grosso ontstaan, de variëteit
waardoor de Brunello de Montalcino z’n bekendheid heeft gekregen!
Derde oogstjaar. Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1800 flessen geproduceerd!
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif.
Een unieke samenwerking tussen Domaine Lafage en Van Eccelpoel!
De beste percelen van Rivesaltes brengen deze gastronomische rosé wijn voort. Een complexe maar zachte neus bijgestaan door een uitgesproken boeket van rood fruit belooft immens veel goeds...
Zwoele, volle en Chardonnay uit de hak van de hiel van Italië. Veel rijp wit steenfruit, zonnig en rond boeket. Zacht en breed inzetbaar.
Aroma's van zwarte bessen en frambozen transformeren in een goed gestructureerde wijn na een eerste slok.
Eindelijk een "kleine" Ribera del Duero met een fijn en toegankelijk profiel.
50 jaar oude wijnstokken zorgen voor een prachtige kwaliteit! 3 Bicchieri 2023 Gambero Rosso!
Italiaanse verleider met een diepzwarte kleur en een zonnig, rijp boeket waarin Mediterrane indrukken floreren. Rijke wijn die schittert bij pasta’s, kazen en gegrild wit of rood vlees!
Mooie expressie van Syrah, gekenmerkt door typische aroma's van zwart fruit. Medium-bodied met een verfrissend, strak mondgevoel. De finale is bijzonder verrassend door kruidige toetsen.
Karaktervolle rode wijn met jeugdige textuur, rijpe tannines, fijne kruiding en zachte en lange afdronk. De moeite!
Wijnmaker Tegan Passalacqua beheert en bezit deze wijngaard. De wijnranken van 1915 gedijen prima op de bodem van selenica.
Een echte voltreffer met de zwoele verleider, de primitivo (druif) uit Puglia, Italië! Nu ook in Bag in Box!
Een echte topper van formaat! Deze wijn heeft zijn Tre Bicchieri in Gambero Rosso, de Italiaanse Wijnbijbel, zeker verdiend. De geur van wilde bloemen, appeltjes en exotisch fruit vertaalt zich in een pittige, volle smaak die heerlijk nazindert...
Droge witte wijn met aroma's van limoen en pompelmoes. Mooi strak en elegant in stijl.
Karaktervolle rode wijn met kruidige textuur, rijpe tannines en fijne bitters, velours mondgevoel en zachte en lange afdronk. De moeite!
Nieuwer project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Bij barbecue hoort natuurlijk een rijkelijk assortiment aan vis en/of vlees.
Vis en zeevruchten gaan uitstekend samen met frisse en geurige witte wijn. Bij wit vlees en gevogelte hebt u een uitgebreide keuze. Van krachtige, witte wijn tot een pittige en kruidige rosé. U kan zelfs gaan voor een meer gekoelde fruitige, rode wijn.
Bij gemarineerd vlees schenkt u het best een krachtige rosé, of een rood wijntje met voldoende zuren.
Rood vlees, zoals rundvlees of lams, passen uitstekend bij smaakvolle, krachtige, rode wijnen.