loading
Valuta: € EUR 

De zomerfavorieten van ons wijnteam

De zomerfavorieten van ons wijnteam

Onze sommeliers kropen in de pen en beschreven enkele van hun zomerfavorieten. Benieuwd welke wijnen ons wijnteam kunnen bekoren? Scroll dan snel verder!

De keuze van Koen

 
Je kan alleen maar fan zijn van deze mooie Chenin Blanc uit de Loire. Het is een druif die excelleert in zowel een droge, halfzoete als zoete versie. Hij brengt het beste van z'n terroir
in het glas naar boven. Net als de Riesling, trouwens. Van deze Le Petit Clos zijn maar 8000
flesjes afgevuld eind april 2020 maar hij is al enorm charmant. 
 
Mooie aroma's van o.a. rijpe peer, mineralen, wit steenfruit. In de mond een mooie balans tussen aciditeit en molligheid. We nemen een mooie spanning waar in deze wijn. Al dit plezier wordt afgewerkt met een fijne afdronk. Steeds weet deze wijn me te verrassen. Iedere keer ontdek ik nieuwe nuances!
 
Lekker als aperitief maar zeker ook bij een luchtig bereide visschotel, asperges en zeker
ook bij Aziatisch of sushi.
 
 
Het was een hele eer toen Jean-Marc Lafage me in november 2018 uitnodigde op z'n domein in Perpignan om een eigen cuvée samen te stellen die later Torderes zou gedoopt worden.Samen proefden we verschillende loten om tot een blend te komen die aan de parameters moest voldoen die we vooropgesteld hadden: dominant Grenache, terroir-gedreven, elegant en doordrinkbaar, ...
Na het testen van verschillende blends, kwamen we uit op deze cuvée op basis van dominant Grenache aangevuld met een beetje Carignan. Deze wijn heeft een briljante, diepe paarsrode kleur, een fantastisch boeket van zwarte vruchtjes, blauwe pruimpjes, chocola en specerijen dat blijft uitnodigen en boeien. Wow! In de mond valt onmiddellijk z'n zeer zachte aanzet op. Maar dan volgt een explosie aan rijpe zwarte vruchten (braambes, zwarte kers, pruim,..)aangevuld met een lichte kruidigheid en wat fondant chocola.
Ook hier weer valt z'n natuurlijke fraîcheur op die de wijn nooit doet vermoeien.De afdronk is sappig en intens. Een smaakbom die zelfs de meest argeloze wijndrinker toch eens naar het etiket zal doen kijken.
Proef deze topper tussen 2019 en 2023 bij rood vlees, barbecue, wild en kazen. Absolute aanrader maar ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld... ;-)

 

De keuze van Senne 

Deze kwam als kampioen uit van alle Veltliners die ik proefde op wijnbeurs Prowein. Hij behoort in mijn ogen nog steeds tot de top. Hij kan gerust zijn mannetje staan naast de groten uit de Wachau!
Het is een ware dorstlesser met een veelzijdige, elegante en zuivere terroirexpressie. 
Probeer eens bij asperges, paling in’t Groen, zeebaars, snoekbaars...
 
Charvin, Côtes du Rhône, 2018
Heeft echt de feel van Rayas: een verrassende wending na een blinde proeverij met Koen. Wat een topkwaliteit. Maar het lekkerst vond ik dit wijntje op vakantie in de zuidelijke Rhône. In de namiddag haalden we een zalig gekruide kip op de lokale markt en dronken we er een glaasje van deze wijn bij: de hemel op aarde!
Lekker bij een duifje, eend à l'orange, lamskroon met tijmsaus, kip Provençale, alles met een kruidig signatuur, aardappeltjes met rozemarijn..

 

De keuze van Jeroen

 

Agricola Ermacora, Pinot Grigio, DOC, '18

Ermacora is een aromatische, witte wijn uit het Noord-Oosten van Italië. Meer bepaald uit Friuli. Ermacora is een echte opfrissing van de Pinot Grigio, die door het atypische rijke terroir frisse en aromatische toetsen krijgt.
In het pallet nemen we mooi, fris wit fruit waar met een fijne, verrassende toets van watermeloen. De afdronk is lang en plezierig. Een fijn zuurtje maakt van deze wijn een absolute aanrader voor de zomer.

Tenuta Fontecaime, Montefalco Rosso, DOC, '17

De Montefalco Rosso moet uit 60 à 70% Sangiovese en 15 à 17% Sagrantino bestaan. De rest wordt meestal aangevuld met Merlot. Sangiovese is een zachte druif barstensvol rood fruit. De Italiaanse Merlot biedt op zijn beurt paars fruit. De Sagrantino tempert dit fruitig geweld en brengt diepgang in het rode wijntje. Het zorgt voor een mooi tegengewicht met de nodige tannines.
De stokken van de Sagrantino groeien op een toplocatie in het gloeiende Umbrië. Volledig in eigen beheer, en worden net als de Sangiovese, vertroeteld. En dat loont!

Het Van Eccelpoel team is blij met jouw bezoek! Omdat we enkel voor de beste kwaliteit en service gaan, gebruikt deze site calorievrije cookies. In kleine bestandjes bewaren we jouw voorkeuren. Het helpt ons om jouw (gebruiks)ervaring met onze webshop te perfectioneren. Genoeg cookies? Verwijder ze van jouw browser! Manage cookies
← Keer terug naar de backoffice    • 60 jaar ervaring • Kwalitatieve wijnen en spirits • COVID-proof • Gratis afhaling • Snelle opvolging van uw bestelling Verbergen