loading
Valuta: € EUR 

Bewaar de koelte in wijn met 4 ijskoude kunstjes

Bewaar de koelte in wijn met 4 ijskoude kunstjes

Begint je wijn sterk op glühwein te lijken? Verlaag de temperatuur in minder dan een kwartier!

Misschien heb je wel standaard een fles witte wijn of rosé koud staan in de koelkast. Maar wat met de rode wijn dan? Van zomerse temperaturen gaat zelfs rode wijn zweten.

 

Gelukkig weten we bij Van Eccelpoel de koelte te bewaren. Met onderstaande vier hulpmiddelen ben je voorbereid op elke warmewijnsituatie: 

 

1. Het koelste attribuut in huis: de diepvriezer

Wikkel enkele vellen natte keukenrol rond de fles en leg 'm een kwartiertje in de diepvries. Laat de fles niet te lang liggen. Het doet de fles ontkurken vooraleer het feestje goed en wel begonnen is.

 

2. Ijs, water en zout

Vul een ijsemmer met een deel water, evenveel ijs en een snuifje keukenzout. Het zout wekt een chemische reactieproces op die het koelproces versnelt. Staat er een groot tuinfeest op de planning? Vergeet die emmer. Gebruik een kruiwagen!

 

3. De diepvriesdruif

Je wijnglas vullen met ijsblokjes is 'not done'. Je wilt toch geen water bij de wijn doen? Verkoel je glas met enkele bevroren druiven. Ze fungeren als ijsblokjes en zijn een gezonde traktatie.

 

4. It's in the pocket met een koelmanchet

Geef je wijnfles een verkoelende jasje met een koelmanchet. Het zakje is een echte wine essential en hoort in iedere diepvries thuis. Het houdt je wijn koud op een zonnig terras of een gezellige picknick. 

 

PS... Laat de wijn niet té koud worden. Het doet de heerlijke aroma's bevriezen waardoor er aan smaak verloren gaat. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »