Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch! Krachtpatser van formaat!
Dit gecertificeerd bio-domein heeft een bijzondere kalkbodem. Dat levert bijzondere wijnen op met minerale en florale toetsen.
Derde oogstjaar. Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1800 flessen geproduceerd!
Een heerlijke, zachte wijn uit Montalcino die zich vlot laat drinken!
Een zeer zachte Sangiovese met een klein percentage Cabernet Sauvignon. Wat een mooie elegantie en souplesse voor een Chianti!
Een wijn met een onwaarschijnlijke prijs/kwaliteitsverhouding die kan gecombineerd worden bij allerhande gerechten!
Voortreffelijke hoog gewaardeerde rode volle, zachte, Amarone met een heerlijk lange afdronk. Deze Amarone kan je, qua kwaliteit, vergelijken met de beste uit de regio!
Dit Piëmontese wijndomein begon al vroeg met biologische wijnbouw. Al vijftig jaar lang verbouwt de familie wijn met oog op biodiversiteit.
Een heerlijke, zachte wijn uit Montalcino die zich vlot laat drinken!
Een top reserva wijn (18 maanden houtrijping) van Bodega Inurrieta met veel fruit, rijp, zacht, evenwichtig en met een perfect geïntegreerd, maar duidelijke houttoets.
Mooie, strakke en speelse aroma's. Strak, maar fruitig.
Aroma's van zwarte bessen en frambozen transformeren in een goed gestructureerde wijn na een eerste slok.
Weergaloze Grechetto, strak en fruitig, met een fijne, droge finish. Zeer mooie blend uit Centraal-Italië.
Afkomstig van verschillende wijngaarden gelegen in Napa Valley. Representeert het klassieke karakter van Californië.
Tweede oogstjaar. Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1300 flessen geproduceerd!!!
Karaktervolle rode wijn met jeugdige textuur, rijpe tannines, fijne kruiding en zachte en lange afdronk. De moeite!
Mooie expressie van Syrah, gekenmerkt door typische aroma's van zwart fruit. Medium-bodied met een verfrissend, strak mondgevoel. De finale is bijzonder verrassend door kruidige toetsen.
Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1745 flessen geproduceerd!
Explosieve rode en donkere bessengeuren worden gecompliceerd met suggesties van verse bloemen, Aziatische kruiden en rokerige mineralen.
Een absolute topchampagne! De originele brut van Ruinart.
Riesling van Erste Lagen Ried Heiligenstein, Rotfels; de topcuvee van Weingut Hirsch!
Riesling van Erste Lagen Ried Heiligenstein, de topcuvee van Weingut Hirsch!
Zachte rode wijn met een wat aardser, kruidig en mineralig karakter. Vlotte drinker, erg lekker voor de liefhebber van jonge rode Bourgondiërs. De druiven voor deze wijn komen van een perceel genaamd Asselheim.
Bij barbecue hoort natuurlijk een rijkelijk assortiment aan vis en/of vlees.
Vis en zeevruchten gaan uitstekend samen met frisse en geurige witte wijn. Bij wit vlees en gevogelte hebt u een uitgebreide keuze. Van krachtige, witte wijn tot een pittige en kruidige rosé. U kan zelfs gaan voor een meer gekoelde fruitige, rode wijn.
Bij gemarineerd vlees schenkt u het best een krachtige rosé, of een rood wijntje met voldoende zuren.
Rood vlees, zoals rundvlees of lams, passen uitstekend bij smaakvolle, krachtige, rode wijnen.