loading
Valuta: € EUR 
Sorteer op
Telmo Rodriguez, Basa Blanco, '18

Deze Verdejo barst van aroma's van citrus en exotisch fruit. De mooie balans tussen frisheid en complexiteit zijn ongekend bij deze wijn. Een fantastische wijn die naar meer doet verlangen!

€8,55
Filter op prijs
Prijs:
0
-
10
filter

Rueda


In het noordwesten van Madrid, hartje Castilla y Leon, kunnen we de Rueda terugvinden. Deze Spaanse regio kent een lange wijngeschiedenis. Tot de tiende eeuw was Rueda een verlaten gebied, door vele oorlogen. Een eeuw later, keerde de vrede weer, en werd wijnbouw gestimuleerd. Hierdoor floreerde de economie en ontsproten er prima wijnen. Na de druifluisplaag, ging een deel van de markt verloren.

In de jaren zeventig boomde de wijnindustrie terug door investeringen en vernieuwingen. De logge, sherry-achtige wijnen werden vervangen door elegante, moderne wijnen.

Hete zomers en koude winters zorgen voor kwaliteitsvolle druiven. De toegestane soorten zijn voor de witte variant: Verdejo, Viura en Sauvignon Blanc. De witte wijnen overheersen voornamelijk in het gebied. Rode wijnen worden er minder geproduceerd.

Telmo Rodriguez

Filteren foodpairing
Filteren smaakprofielen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »