loading
Valuta: € EUR 
Sorteer op
German R. Blanco, La Bicicletta Voladora, '17

Heerlijke, supersmakelijke Rioja zonder houtrijping, puur op het fruit. EenTempranillo met een paar percentjes Garnacha.

€9,40
Filter op prijs
Prijs:
0
-
10
filter

German R. Blanco


De Australische German R. Blanco is bekend voor zijn lekkere, toegankelijke en pure wijnen. Een van z'n quotes: " I am a red man. Red in face when a dense and opulent bottled Spain slaps me with crimson tint awash".

Een uitspraak waar de liefde voor wijn van afdruipt. German gaat steeds opnieuw op zoek naar de ziel van de wijnstok. En zorgt ervoor dat elk plot iets unieks oplevert. German gelooft sterk in oude tradities. Manueel persen, spontane gisting en geen toevoegingen staan centraal in de wijnen van de Spaanse wijnmaker. Het resultaat zijn fruitige wijnen die we absoluut weten te smaken!

De wijnen zijn afkomstig van twee projecten: Quinta Milu en La Bicicletta Voladora.

Quinta Milu is een absolute uitzondering op de grote, complexe en prijzige wijnen waarvoor de Spaanse streek Ribera del Duero bekend staat. Het is frisse, toegankelijke wijn van Tinto del Pais, de lokale naam voor Tempranillo.

Wijnmaker German Blanco noemt zijn project een ‘Micro-Wijnmakerij’. De wijngaard is gelegen rond het dorp La Aguilera in de provincie Burgos. Enkele wijngaarden liggen op een hoogte van meer dan 900 meter.

Voor La Bicicletta Voladora sloot German overeenkomsten met ecologische wijnbouwers. De wijnbereiding gebeurt in een gehuurd wijnhuis in de stad San Adrián. Voor de veroudering van de wijn, die plaatsvindt gedurende 6 maanden, wordt geen hout gebruikt. Het gebruik van beton zet de oude Rioja traditie verder. 

 

Filteren foodpairing
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »