loading
Valuta: € EUR 
Sorteer op
Dominus Estate, Othello, '15

'Othello' is het derde label van Dominus Estate na Dominus en Napanook. Het is minder pretentieus maar een aanrader om nu al te drinken!

€47,90
Dalla Valle Vineyards, Collina, '14

2013 is een uitzonderlijk wijnjaar voor de Napa Valley. De Cabernet Sauvignon druiven hebben een intens karakter en geweldige variëteitsdefinitie.

€77,50
Forman Vineyard, Cabernet Sauvignon, '14

Een elegante Cabernet Sauvignon van uitstekende jaargang.

€77,95
Filter op prijs
Prijs:
0
-
250
filter

Californië


Californië is het grootste wijngebied van Noord-Amerika. Eerst niet erkend voor hun wijnen, maar door grote investeringen en studies, een groeier in de wijnwereld.

Niet enkel het uitstekende klimaat zorgt voor mooie wijnen, maar ook de toegepaste vitis-vinifera-rassen. In de negentiende eeuw lieten wetenschappers Europese wijnranken overkomen. Een researchcentrum van de Californische universiteit onderzocht welke stekjes het best aardden in het landschap. Later is hier de oenologie - en wijnbouwafdeling uit ontsproten.

California kent voornamelijk een groei in blauwe druivenrassen. De Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Syrah zijn graag geziene gasten in het landschap. Chardonnay is de witte druif die het meest voor komt in het gebied.

Wat opmerkelijk is, is dat Californië ook een eigen druif heeft ontwikkeld. De Zinfandel is een blauwe druif die zich leent van zware, rode wijnen tot frisse rosé-wijnen.

Filteren druivensoort
Filteren jaar
Filteren score wijnrecensent
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »