loading
Valuta: € EUR 
Priorat (5)

De wijnstreek Priorato ligt in het Noord-Oosten van Spanje, omgeven door Montsant. De wijnstreek heeft zijn naam te danken aan een priorij, die in het gebied werd gezet na een visioen van een herder.

Montsant (6)

Ten zuid-westen van Tarragona, vinden we de Spaanse wijnstreek Montsant. Montsant is vervlochten met het wijngebied Priorato.
Het heeft een Mediterraans tot continentaal klimaat. De zon schijnt overvloedig over het landschap.

Jumilla (1)

De bloedhete, droge Jumilla is dé thuisbasis van de inheemse Monastrell. Deze druif aardt prima in de hitte en droogte. Door de enorm droge bodem en hooggelegen gebieden kunnen enkel de sterkste gewassen overleven.

Rioja (6)

Zo’n honderd kilometer ten zuiden van de Atlantische kust, vinden we de Rioja-streek terug. Deze is geroemd om zijn smakelijke, rode wijnen.
Een bergketen in het noorden zorgt voor een uitstekende bescherming tegen wind en regen.

Ribera del Duero (1)

In het Noord-Westen van Madrid, vinden we de wijnstreek Ribera del Duero terug. De streek dankt zijn naam aan de rivier, Duero, die uitmondt aan de zee nabij Porto. Door de hoogte van de streek, heersen er temperatuurschommelingen.

Valencia (3)

Valencia kent een lange wijngeschiedenis. Tijdens de Griekse, en later Romeinse bezetting werd in deze streek wijn verbouwd. De Franse druifluis-plaag zorgde ervoor dat Valencia boomde als wijnstreek.

Navarra (5)

Navarra, bakermat van de Spaanse wijnbouw. De wijnbouw van deze streek gaat terug tot twee eeuwen voor Christus. De basis voor de wijnbouw werd gelegd door de Romeinen, die invloed hebben gehad op wijnen wereldwijd.

Calatayud (2)

Een gekende naam in de Spaanse wijnbouw. De Romeinen en Grieken brachten hun traditionele wijnbouw mee, die de Spanjaarden gretig voortzetten.

Alicante (1)

In het zuidelijke gedeelte van Valencia, aan de kust, kunnen we Alicante terugvinden. Wat het wijngebied typeert, is het contrast van het landschap. Het grootste deel ligt in de droge vallei Vinalopo, een vallei achter Valencia.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »