loading
Valuta: € EUR 
Sorteer op
Nothing found

Douro


Het Portugese Douro staat voornamelijk bekend om zijn zoete portwijnen. De wijngaarden worden hier quinta’s genoemd en bieden plaats voor verschillende inheemse druivensoorten. Het unieke hieraan is dat deze druivensoorten bijna nergens anders ter wereld voor komen. 

Enkele voorbeelden hiervan zijn: touriga nacional, tinta barroca, tinta francesa, tinta amarela, tinta roriz en tinta cão voor rood, en malvasia fina, gouveio, viosinho, codega en rabigato voor wit. De terrassen in de bloedhete zon zijn een perfecte omgeving voor verschillende druifsoorten. Door de bodem van leisteen kunnen de wortels van de ranken diep genoeg geraken om het nodige vocht op te nemen.

De geschiedenis van port begint bij de Engelse handelaars die vanuit Portugal wijn verschepen. Ze waren in de zeventiende eeuw afgesneden van hun Franse leveranciers. Met het oog op het langdurig verschepen van deze wijn, werd ze alcoholrijker gemaakt. De port was geboren.

Deze streek staat niet enkel bekend om zijn portwijnen. De rode wijnen die hier worden gemaakt, behoren tot de beste van Portugal.

De witte wijnen zijn afkomstig van koeler gelegen wijngaarden. Dat schemert door in de wijnen, die vaak frisser zijn van smaak.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »