loading
Valuta: € EUR 
Sorteer op
Nothing found

Maison Bollinger


Het zeer eigen en vineuse karakter van Bollinger wordt onder meer ontleend aan de rijping van de eerste wijn op oude eiken vaten. Uniek is dat de reservewijnen tot 9 jaar terug op magnum bewaard worden en dat de vintage wijnen rijpen onder kurk. Kostbaar, maar het levert een hogere kwaliteit op. Hierdoor maken ze een vollere en rijkere, maar ook een meer gerijpte indruk.

Maar liefst 70% van de druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden. Het huis Bollinger is eigenaar van 144 hc wijngaarden, die tot de allerbeste crus in het hart van de Champagnestreek behoren. Alleen de wijnen van de eerste persing worden gebruikt. De uitzonderlijke selectie, de trage vinificatie, het lang stockeren; rijping minstens 4 jaar, meestal véél langer, van de wijnen zijn kwaliteitsbepalende elementen.

De grote structuur van de Bollinger Champagnes gaat in perfecte harmonie met hun finesse. Bijna op elke wijnkaart toprestaurant wereldwijd aanwezig, geliefd bij koningen en presidenten…

Bollinger is in de eerste plaats een grote wijn. De voorraad is dus beperkt. Degusteer hem fris, maar niet te koud, liever niet in smalle champagneflûtes maar bij voorkeur in grote wijnglazen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »